FabLab Midden-Limburg

Vrijwilliger worden?

Voor ons FabLab Midden-Limburg zoeken wij een enthousiaste vrijwilliger, die als labcoördinator voor één dagdeel per week wil meewerken in ons FabLab te Nederweert.

Fablab Midden-Limburg  is een digitale werkplaats waar je kennismaakt en kunt experimenteren met verschillende digitale technieken, zoals lasersnijden, 3D-printen en andere technieken. Je kunt er leren, creëren en delen.

De openingstijden van het FabLab zijn, naast de open inlooptijden, niet vast en we zijn op onregelmatige tijden ook op avonden en in het weekend open.

Dit ga je doen

Je ondersteunt de beheerder van het FabLab in Nederweert, ontvangt de bezoekers en zorgt dat ze zich welkom voelen. Op sommige tijden ben jij alleen in het FabLab en daarmee verantwoordelijk voor de ruimte en de apparatuur.

Je helpt bezoekers met de aanwezige apparatuur (3D-printers, lasersnijder, vinylsnijder sublimatie printer en andere zaken). Je beantwoordt vragen en waar het kan help je bezoekers bij het verder ontwikkelen van hun eigen ideeën en werkprocessen.

Je helpt met het onderhoud en schoonhouden van de apparatuur in het FabLab. Ook doe je een aantal (eenvoudige) administratieve taken (waaronder documenteren van kennis) naast alle overige dagelijkse werkzaamheden die zich voordoen.

Je helpt bij de open inloop, cursussen en maatwerkevenementen.

Dit breng je mee

Je hebt belangstelling voor digitale fabricagetechniek, zoals 3D-printers, en je bent bereid deel te nemen aan het introductieprogramma en verdere scholing. Bij voorkeur heb je ervaring met 3D-hard- en software.

Je bent enthousiast, flexibel, servicegericht en hebt een positieve instelling. Je kunt goed samenwerken. Je legt gemakkelijk contact en staat open voor anderen.

Je bent geduldig en vindt het leuk om volwassenen en kinderen iets te leren. Je bent gericht op instrueren van bezoekers zodat zij zelf kennis kunnen opdoen en kunnen toepassen wat zij leren.

Dit bieden wij:

Gebruik van het machinepark voor privé-doeleinden; voor commercieel gebruik wordt een redelijke vergoeding gevraagd.

Meer weten

Kom bij ons langs tijdens onze open-inlooptijden, of neem contact op.