Gebruikershulpmiddelen

Site-hulpmiddelen


introweb:start

Kennismaking webdesign met HTML en CSS

(cursus in ontwikkeling; vragen, opmerkingen e.d. welkom)

HTML en CSS zijn de belangrijkste computertalen voor het maken van webpagina's.

HTML staat voor Hypertext Markup Language. Onder hypertext wordt verstaan een systeem van documenten die naar elkaar kunnen verwijzen door middel van verwijzingen (links) in de tekst. Het wereldwijde web is het bekendste voorbeeld van een hypertext-systeem.

Met HTML beschrijf je de structuur en de inhoud van een document op het web. HTML wordt door de browser (Edge, Safari, Chrome, Firefox e.d.) geïnterpreteerd en weergegeven.

CSS staat voor Cascading Style Sheets. Het is een (iets) nieuwere ontwikkeling van het web. Een stylesheet bevat aanwijzingen voor de opmaak van een HTML-document. Met HTML bepaal je dus wat op een pagina moet worden weergegeven. Met CSS vertel je de browser hoe de pagina er uit moet zien.

Voor het maken van een webpagina met HTML en CSS heb je niets anders nodig dan een eenvoudige teksteditor. Onder Windows kan dit bijvoorbeeld met Kladblok. Een alternatief is Notepad++ of één van de vele andere uitgebreide editors die beschikbaar zijn. Tekstverwerkers zoals Word, WordPad of LibreOffice zijn minder geschikt.

Kies nu wat je wil leren:

TO DO:

introweb/start.txt · Laatst gewijzigd: 2022/02/24 16:18 (Externe bewerking)

Paginahulpmiddelen